Home Overzicht Esplanade Johan Cruijff? Dat is zo’n gek idee nog niet!

Esplanade Johan Cruijff? Dat is zo’n gek idee nog niet!

0
Het enorme portret staat op de zijmuur van het flatgebouw op de hoek van de Anfieldroad en de Wembleylaan. Valkbij Esplanade de Meer.

De discussie is begonnen. Het Stadionplein zou naar Johan Cruijff worden genoemd. Het was een grote wens van onze overleden burgemeester Eberhard van der Laan. Maar het verzet ertegen is groot. Ook omdat de procedures niet volgens het boekje zou zijn verlopen. De Middenweg omdopen in Johan Cruijffstraat lijkt een beter idee.

Foto’s Eddy Ellert

In Het Parool heeft Wim Veerman met een ingezonden brief een voorzetje gegeven. Hij vindt dat de meest voor de hand liggende optie nog niet is genoemd. Een deel van de Middenweg tussen de Kruislaan en Diemen zou de naam van onze grootste voetballer moeten krijgen.

Deel van de Middenweg
Aan deze fraaie entree naar de stad liggen de wortels van Johan Cruijff, tussen zijn geboortegrond in Betondorp en het voormalige stadion De Meer, aldus Wim Veerman. Hij voegt er nog een praktische oplossing aan toe. De parallelweg in Betondorp blijft gewoon Middenweg heten. Niemand krijgt een ander adres, en Amsterdam een prachtig eerbetoon aan zijn held. Een heel mooi en praktisch idee.

Op heilige grond
Maar er zijn meer ideeën voor het vernoemen van een straat naar Johan Cruijff. Dat kan zelfs op heilige grond. Daar waar stadion De Meer stond, in Park de Meer. Alle bruggen daar zijn vernoemd naar grote Ajacieden. Een ervan draagt al de naam van de grote voetballer. Daar hoort ook een straat te worden vernoemd. Doop Esplanade de Meer om in Esplanade Johan Cruijff! Vlakbij is al een enorm portret van Cruijff te zien. Het werd onthuld door burgemeester Eberhard van der Laan.

Samen met anderen onthulde burgemeester Eberhard van der Laan het enorme portret van Johan Cruijff in Park de Meer.