Home Kunst Even doorbijten, maar het was weer een prachtige opera in Park Frankendael

Even doorbijten, maar het was weer een prachtige opera in Park Frankendael

0

Het Holland Festival verwent Oost ieder jaar met een opera in Park Frankendael. Op een groot scherm is dan te zien wat er op dat moment op het podium van de Stopera zich afspeelt. Donderdagavond 21 juni was dat Les Contes d’Hoffmann. Een prachtige, spectaculaire opera! Alleen jammer dat het weer niet meewerkte.

Foto’s Corrie Groen

Helaas was het koud en winderig wat resulteerde in beduidend minder toeschouwers dan vorig jaar toen het stralend weer was. Af en toe leek het te willen gaan regenen. Paraplu’s en plastic poncho’s kwamen tevoorschijn, maar uiteindelijk viel het mee. Het bleef bij druppelen.

Les contes d’Hoffmann is een ‘opéra fantastique’ van Jaques Offenbach. In bijna vier uur en met twee pauzes haalt de romantische dichter Hoffmann in een dronkemansroes de belangrijke vrouwen uit zijn leven boven. Werkelijkheid en fantasie lopen in dit meesterwerk in elkaar over. Om dat allemaal te beleven zou een comfortabele stoel in Nationale Opera en Ballet te verkiezen zijn. Maar het is natuurlijk fantastisch om dit spektakel in het mooie Park Frankendael te kunnen meemaken.

Volgend jaar is er weer een Holland Festival met opnieuw een opera. Op het programma van de Nationale Opera staat dan Pelléas er Mélisande van Claude Debussy. Ook weer meer dan drie uur opera-genoegen. Het Holland Festival is dan weer welkom in Park Frankendael.