Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

1,5 Meter Sessies | Comida Con Salsa

vrijdag 24 juli - 08:00 tot 17:00

€15,00

Voor de 1,5 Meter Sessies in De Nieuwe KHL brengt Comida con Salsa een speciale nazomerse editie in de vorm een Cubaanse BBQ (inclusief varken aan het spit) en een Afro Cubano- dansshow, verzorgd door Mocitos Dance School. Deze religieuze dansen brachten de slaven in de zestiende en zeventiende eeuw mee vanuit Afrika naar Cuba. Omdat ze daar niet hun eigen geloof mochten praktiseren van de kolonisatoren, koppelden ze hun eigen Afrikaanse goden (orisha’s) aan Rooms-katholieke heiligen. De orisha Elegua is bijvoorbeeld gekoppeld aan de heilige Sint Antonius. Daarom dat dit geloof op Cuba ook Santeria (heiligenverering) wordt genoemd.

Elke orisha wordt bij Afro Cubano op eigen wijze uitgebeeld, door specifieke bewegingen op een bepaald ritme van de drums, maar ook door kleuren en kleding. Zo draagt Oshun, orisha van de liefde en rivieren, altijd een gele jurk. Een narrator vertelt tijdens de voorstelling welke orisha’s aan bod komen in de dans en wat zij uitbeelden.

Op zondag 30 augustus zijn er twee shows: een matineevoorstelling om 16.30 uur en een avondvoorstelling om 20.00. De gezamenlijke barbecue is vanaf 18.00 uur.
De prijs is 39,50 p.p. waarvan 15,00 voor de entree en 24,50 voor de Cubaanse barbecue

Gegevens

Datum:
vrijdag 24 juli
Tijd:
08:00 tot 17:00
Kosten:
€15,00
Activiteiten Categorieën:
, ,

Locatie

De Nieuwe KHL
Oostelijke Handelskade 44A
  • Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden