Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

1984 | New European Ensemble + Boris van der Ham + Edward Snowden

woensdag 27 oktober - 20:15

€36,00

Big Brother is watching you… George Orwells gevleugelde woorden uit 1984 bleken akelig profetisch: vandaag de dag worden wij voortdurend in de gaten gehouden, in de fysieke wereld én online. Het New European Ensemble brengt een indringende bewerking van Orwells roman, die misschien wel actueler is dan ooit. Klokkenluider Edward Snowden, sinds zijn onthullingen van Amerikaanse overheidssurveillance in 2013 in Russische ballingschap, geeft op film een inleiding op de thematiek van de voorstelling, waarin hij een kleine rol speelt. Ook acteur en oud-politicus Boris van der Ham speelt mee.

De Estse componist Mihkel Kerem groeide op in de nadagen van de Sovjet-Unie en kent de totalitaire staat dus uit de eerste hand. De cello vertolkt in zijn muziek de rol van Winston, die opstaat tegen het systeem. Film, literatuur, documentaire en muziek versmelten in 1984 tot een levendige en geëngageerde voorstelling over technologie, privacy en vrijheid. Is de dystopische samenleving uit 1984 al werkelijkheid geworden, of kunnen we het tij nog keren?

Het New European Ensemble brengt een indringende bewerking van Orwells beroemde roman 1984, op muziek van de Estse componist Mihkel Kerem. Film, literatuur, documentaire en muziek versmelten tot een levendige en geëngageerde voorstelling over technologie, privacy en vrijheid. Klokkenluider Edward Snowden geeft op film een inleiding.

Uitvoerenden
New European Ensemble
Willem Stam cello
Boris van der Ham acteur
Edward Snowden presentatie
Gijs Besseling film
Karim Ameur vertaling en dramaturgie

Programma
1984 (wereldpremière) met muziek van Mihkel Kerem en tekst van George Orwell

€ 36,00 | € 29,00 reductie

Gegevens

Datum:
woensdag 27 oktober
Tijd:
20:15
Kosten:
€36,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.