Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

4 Mei Dodenherdenking – Herdenkingswandeling

dinsdag 4 mei - 15:30 tot 17:30

Gratis

Ieder jaar organiseert de Assadaaka Community de nationale dodenherdenking op het Ceramplein en bij het Muiderpoortstation. In 2021 doen wij dat met een uitgebreid programma dat is aangepast aan de preventieve covid-maatregelen.

Dit jaar organiseren we een herdenkingswandeling door Amsterdam-Oost, waarbij wordt stilgestaan bij belangrijke gebeurtenissen en plaatsen van tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast is er een 4 mei herdenking online die wordt uitgezonden door IB TV.

We verzamelen bij de Wethouder Verheijhal aan de Polderweg 300. Onder begeleiding van voorzitter Ahmed el Mesri en rabbijn Simon Bornstein wandelen we langs diverse plaatsen in Amsterdam-Oost die van belang zijn voor de 4 mei-herdenking. Op deze plaatsen zullen we halt houden en worden verhalen vertelt over gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog.

U kunt zelf ook bijdragen aan dit interactieve programma; u kunt zelf een gedicht voorlezen of zelf vertellen wat een plek voor u zelf betekent. Het publiek is van harte uitgenodigd om mee te wandelen. U kunt zich opgeven via: [email protected]

Gegevens

Datum:
dinsdag 4 mei
Tijd:
15:30 tot 17:30
Kosten:
Gratis

Locatie

Assadaaka Community
Polderweg 300 1093 KP

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.