Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Luistergroepen

dinsdag 13 december - 13:30

Gratis

Luistergroepen zijn precies wat het woord zegt: mensen die bij elkaar komen en die luisteren naar verhalen van de andere deelnemers aan de groep. De mensen in de groep luisteren naar jou als jij je verhaal vertelt, net zoals jij luistert als iemand anders vertelt.

Wie kent het gevoel niet van: ik wou dat ik daar nu eens over kon praten.

Gewoon, met iemand praten over dingen waar ik tegenaan loop. Een soort steentje in je schoen. Je loopt wel door, maar met iedere stap lijkt die steen groter en pijnlijker te worden. De beste oplossing is: stoppen en die steen eruit halen. En dan lijkt die steen meteen minder groot. Meer een steentje dan een steen. En je denkt: ben ik nu de enige met zoiets? ​Nee dus: je bent niet alleen.

Er zijn veel mensen die over dingen struikelen waar ze geen raad mee weten. Ze houden die vaak voor zichzelf en het probleem wordt daardoor groter en zwaarder.

Het kan een opluchting zijn om te horen dat het leven van anderen ook wel eens zwaar is. Je kunt in een Luistergroep vertellen wat je moeilijk vindt. Er wordt geluisterd zonder dat een ander er iets van vindt. Wat je wel kunt doen, is luisteren naar anderen. Hoe hebben anderen dit aangepakt? Je kunt dan denken: misschien kan ik het ook op zo’n manier eens proberen bij mij thuis.

Tijdens zo’n bijeenkomst doen we voor de afwisseling soms even iets anders dan praten en luisteren: muziek beluisteren, een spelletje doen, een gedicht voorlezen.

Bij de Luistergroepen is iedereen welkom. Ook als je niets wilt vertellen en alleen maar wilt luisteren… welkom.

Meer informatie op www.luistergroepen.org
Martijn van Laar | 06 12 19 26 86

Gegevens

Datum:
dinsdag 13 december
Tijd:
13:30
Kosten:
Gratis
Activiteiten Categorie:

Locatie

Eltheto
Javastraat 118 1094 HP

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.