Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

A page of madness (1926) | Revue Blanche

woensdag 29 september - 20:15

€30,00

Vervormende beeldeffecten en desoriënterende camerabewegingen: A Page of Madness is zó avant-garde dat de film nu nog steeds modern aanvoelt. De mentale toestand van de patiënten en een schoonmaker in een psychiatrische inrichting wordt vertolkt in een nachtmerrieachtig beeldessay. Met zijn nieuwe compositie voor sopraan, fluit, harp, viool, percussie en live elektronica creëert de Belgische componist Daan Janssens een sferisch en bevreemdend universum.

Uit schuldgevoel over zijn aandeel in de geestesziekte van zijn vrouw, werkt een ex-zeeman als schoonmaker in de inrichting waar zij is opgenomen. Daar raakt hij meer en meer in de ban van zijn eigen waanvoorstellingen. Kinugasa’s radicale filmtaal vond onder tijdgenoten geen navolging. Pas nadat de zoekgeraakte film in 1971 weer opdook, werd hij als baanbrekend erkend.

Met Engelse tussentitels.

Uitvoerenden
Revue Blanche:
Lore Binon sopraan
Caroline Peeters fluit

Kris Hellemans altviool
Anouk Sturtewagen harp
Tom De Cock percussie

Programma
A Page of Madness (1928) van Teinosuke Kinugasa met muziek van Daan Janssens

€ 30,00 | € 24,00 reductie

Gegevens

Datum:
woensdag 29 september
Tijd:
20:15
Kosten:
€30,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.