Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Afscheidsconcerten Oosterkerk | Helena van Heel, Wasim Arslan, Daan Verlaan e.a.

dinsdag 29 maart - 20:00

Vrijwillige bijdrage

Een van de mooiste facetten van het organiseren van concerten is de ontmoetingen die ontstaan: ontmoetingen tussen musici, tussen musici en muziek en ontmoetingen tussen muziek/musici en het publiek. In dit concert ontmoeten verschillende zangtradities elkaar in de thema’s afscheid en vrede.

Wasim Arslan, Naftalie Hershler en Daan Verlaan bezingen deze thema’s vanuit respectievelijk de Arabische (Soefi) traditie, de Joodse en de (klassiek) Westerse tradities.

Daarna voert mezzosopraan Helena van Heel, begeleid door Floor Le Coultre (viool) en Willem Stam (cello) Jeff Hamburgs werk A prayer: Colomba uit.

Jeff Hamburg schreef A Prayer: Colomba in 2013 ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis in Den Haag en verbindt de muzikale werelden van vijf religies in één melodie. Colomba verwijst hier naar de witte vredesduif.

De eenvoudige melodie van het werk symboliseert met zijn vijf vormen de manier waarop de wereldreligies met elkaar verbonden zijn in gedachtegoed – ongeacht culturele contexten. Hamburg kiest er ook bewust voor om de stem als instrument te gebruiken en schreef teksten in een denkbeeldige taal om concrete tekstuele verwijzingen te vermijden.

Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

 

Gegevens

Datum:
dinsdag 29 maart
Tijd:
20:00
Kosten:
Vrijwillige bijdrage
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Oosterkerk
Kleine Wittenburgerstraat 1 1018 LS

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.