Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Altijd doorlopende achtweekse cursus Mindfulness

dinsdag 31 augustus - 19:30 tot 21:30

|Terugkerend Activiteiten (Bekijk alle)

An event every week that begins at 19:30 on dinsdag, repeating until 14 september 2021

Gratis

De ‘dinsdagavond-mindfulness’ is weer begonne. Hoewel de cursus steeds acht weken duurt, loopt die daarna gewoon door. Want de cursus start dan meteen opnieuw.  Je kan altijd instappen. Je kan dus ook zo af en toe komen. Je zit nergens aan vast.
Mindfulness is bedoeld voor als je last van stress hebt. Voor wie meer verdieping, vrede of rust in het leven wil. Voor wie op advies van de huisarts naar een meer ontspannen levenspatroon zoekt. Of als je wilt leren mediteren. Je hoeft geen ervaring met meditatie te hebben om deel te nemen. Iedereen is welkom. En iedereen kan op elk moment beginnen. En dan ook meteen meedoen. Daar zorgen de ervaren mindfulnesstrainers van Mindfulness voor de Buurt voor.

Deze cursus is wel de originele mindfulness-training MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction). Wereldwijd wordt deze als achtweekse training gegeven. Je oefent alle originele mindfulness-meditaties, zoals de bodyscan, mindful walking, zit-meditatie. En ook een mini-yogaserie met eenvoudige sta-, zit- en ligoefeningen. Je wordt gevraagd ook thuis te mediteren. De training wordt afgerond met een stiltedag. Die dag wordt in volledige stilte doorgebracht. En alle meditaties worden dan nog eens met de groep geoefend.

De mindfulnesstrainer is Hadleigh Gillibrand. Hadleigh kwam als Engelsman in Nederland wonen, werkte als fysiotherapeut. Hij is ervaringsdeskundige op het gebied van MS. Drie andere mindfulnestrainers staan Hadleigh terzijde, Hein-Jan, Roy en Beate. Hadleigh geeft samen met Roy ook de speciale achtweekse cursus Mindful Omgaan met chronische pijn. En met Hein-Jan verzorgt Hadleigh de online-cursus.

Deur open 19.00 uur. Begin meditatie om exact 19.30 uur. De avonden duren tot 21.30 uur.

Als je niet persoonlijk uitgenodigd bent, wil je i.v.m. een beperking van het aantal deelnemers (de laatste Corona-maatregelen) laten weten of je komt door een email te naar ons te sturen naar [email protected]

Gegevens

Datum:
dinsdag 31 augustus
Tijd:
19:30 tot 21:30
Kosten:
Gratis
Activiteiten Categorie:

Locatie

Flevopoort
Kramatplantsoen 101 1095 LB

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.