Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Amsterdam Music Collective | Enescu, Kodály, Dohnányi & Dvořák

zaterdag 26 maart - 20:15

€20,00

In dit wonderlijke programma van het Amsterdam Music Collective, verkennen we de verschillende delen van de dag door het oog van verschillende componisten.

We breken het ijs met een Aubade. Dit specifieke muziekstuk wordt algemeen beschouwd als een liefdeslied dat gezongen wordt als geliefden afscheid nemen. Het kan ook worden beschouwd als een lied of instrumentale compositie dat de dageraad beschrijft, begeleidt of oproept. Daarna volgt Kodály’s Intermezzo dat, in een simpele A-B-A vorm, het karakter heeft van een ontspannen serenade. Dit intermezzo vormt de perfecte aanloop naar de volgende twee stukken op het programma: de ontspannen sfeer hint naar Dohnányi’s Serenade in C majeur en, in de woorden van een anonieme Engelse schrijver, “klinkt het Intermezzo nogal als Dvorák met een licht Hongaars accent”. Dat laatste brengt ons bij het Strijkkwartet Op. 77 in G majeur van Dvořák.

Amsterdam Music Collective
Het eind vorig jaar opgerichte Amsterdam Music Collective (AMC) brengt de grote werken van het orkestrepertoire aangepast voor een kleinere bezetting naar het publiek, ontdekt nieuwe geluiden en interpreteert ze vanuit een dynamisch en aantrekkelijk oogpunt. De AMC-leden behoren tot enkele van de beste orkesten van Nederland, zoals het Nederlands Philharmonisch Orkest / Nederlands Kamerorkest en het Concertgebouworkest.

Kaartverkoop | regulier (35+): €20,- | 16-35 jaar: €10,- | Onder de 16 jaar: gratis|
Bestel je kaarten via de website van Amsterdam Music Collective:

Gegevens

Datum:
zaterdag 26 maart
Tijd:
20:15
Kosten:
€20,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Oosterkerk
Kleine Wittenburgerstraat 1 1018 LS

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.