Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Amsterdam Roots Festival | Magische klanken en verhalen uit Mali

woensdag 29 juni - 20:30

€28,00

Dubbelconcert Ballaké Sissoko & Habib Koité & Bamada

Dit tweedelige concert met Afrikaanse supersterren vindt plaats in het kader van het Amsterdam Roots Festival. Rondom de concerten presenteren Amsterdamse kunstenaars met roots in Suriname en Namibië korte performances met verborgen verhalen uit het koloniale verleden.

Ballaké Sissoko heeft wereldwijd fans voor zich gewonnen met zijn magische spel op kora, de Afrikaanse harp. De musicus uit Mali, neef van de beroemde Toumani Diabaté, speelt nu solo voorafgaand aan de band Bamada van zijn landgenoot Habib Koité. Deze minstens zo legendarische singer-songwriter werd beïnvloed door flamenco en blues. Vaak klinkt zijn gitaar even rijk als een kora. Beiden zijn verbonden aan de traditie van de griots, de reizende verhalenvertellers die voor eenheid zorgen tussen de vele West-Afrikaanse volken.

Sites of Memory
De stichting Sites of Memory – opgericht door door Jennifer Tosch (cultureel historicus en oprichter van de Black Heritage Tours) en Katy Streek (theatermaker en programmeur) – maakt sinds 2016 locatievoorstellingen over de verborgen verhalen uit de slavernij- en koloniale geschiedenis. Voorafgaand aan het programma wordt in de Kleine Zaal de korte film Future for the Past vertoond, een documentatie van de gelijknamige voorstelling van Sites of Memory uit 2021. Jennifer Tosch verzorgt het nagesprek.

Jomecia Oosterwolde (dans), Jörgen Gario (spoken word) en Shishani (muziek) geven speciaal voor deze avond een preview van de nieuwe Sites of Memory-voorstelling Returning the Gaze. Deze voorstelling over de dominante veelal witte blik (gaze) versus de onderdrukte blik, van waaruit meestal naar de koloniale geschiedenis wordt gekeken, zal in september te zien zijn als theatrale stadswandeling.

Amsterdam Roots Festival
Amsterdam Roots Festival presenteert een grote verscheidenheid aan artiesten die hun roots verkennen en hun verhaal vertellen via verschillende kunstvormen. Het festival viert dit jaar haar 40-jarig jubileum van 28 juni t|m 3 juli en is te vinden op allerlei locaties in de stad.

Uitvoerenden
Ballaké Sissoko kora

Habib Koité & Bamada
Habib Koité zang, gitaar
Abdoul Wahab Berthé bas, kamalé ngoni
Issa Koné gitaar, banjo, zang
Charly Coulibaly keyboard, zang
Mama Koné percussie, zang
Mahamadou Koné tamani (talking drums), barra

Programma
19.15 – 19.45 uur | Kleine Zaal
Korte film Future for the Past van Sites of Memory met nagesprek met Jennifer Tosch
20.00 – 20.15 uur | Grote Zaal
Voorprogramma Returning the Gaze van Sites of Memory met Jomecia Oosterwolde (dans), Jörgen Gario (spoken word) en Shishani (muziek)
20.30 uur – 21.15 uur | Grote Zaal
Optreden Ballaké Sissoko
21.15 – 21.45 uur
Performances Returning the Gaze
21.45 – 22. 45 uur | Grote Zaal
Optreden Habib Koité & Bamada
22.45 uur | Entreehal
DJ

€ 28,00 | € 22,50 reductie

Gegevens

Datum:
woensdag 29 juni
Tijd:
20:30
Kosten:
€28,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.