Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Amsterdam Roots Festival

zondag 4 juli - 11:30 tot 23:00

€7,50

Amsterdam Roots Festival is een van de oudste festivals van Amsterdam. De sfeer is kosmopolitisch en lokaal. Het programma mix van muziek, circus, urban dance, theater, talks en kinderactiviteiten. Op zondag 4 juli staat het festival de hele dag in het Oosterpark met Roots Open Air.

Op het programma staat een breed scala aan artiesten, die allemaal werken vanuit hun culturele ‘roots’. Gevestigd in Amsterdam, maar met muzikanten uit het hele Midden-Oosten en sounds uit Arabische, Koerdische en Perzische hoek gecombineerd met funk en pop dat is Étoiles Électriques. Of de Chileens-Nederlandse Maurino Alarcon die een zomerse Latin-sound met hiphop, latin en reggae muziek laat horen.

Het was lange tijd ook spannend of de internationale artiesten ook werkelijk naar Nederland zouden kunnen komen, maar ook dat gaat lukken. Bereid je voor op uitbundige meerstemmige zang uit Zuid Frankrijk van San Salvador of Nkumba System met een explosieve cocktail van Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse klanken en highlife met rumba en cumbia mixen.

Daarnaast zijn er maar liefst vier verschillende circusvoorstellingen voor jong en oud en een uitgebreid kinderprogramma met workshops en korte voorstellingen. Houd je meer van verhalen, interviews en poëzie, kom dan naar het context en verdiepingsprogramma in het Oosterpark.

Dit jaar is er voor Roots Open Air een toegangsprijs van €7,50. Maar er worden ook veel kaarten gratis weggeven via buurtcentra of stadspas. Voor bezoekers in het Oosterpark is een negatieve test vereist, die op meerdere testlocaties in de stad te halen zal zijn en binnen het uur uitslag geeft. En als het even meezit, kan je vanaf 1 juli ook van je vaccinatiebewijs gebruik maken.

Gegevens

Datum:
zondag 4 juli
Tijd:
11:30 tot 23:00
Kosten:
€7,50

Locatie

Oosterpark
Oosterpark 1092 CA

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.