Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Amsterdam Sinfonietta + ISH Dance Collective | Muziekgebouw

dinsdag 11 oktober - 20:15

|Terugkerend Activiteiten (Bekijk alle)

An event every day that begins at 20:15, repeating until 12 oktober 2022

€43,00

Precies honderd jaar geleden schreef T.S. Eliot het revolutionaire gedicht The Waste Land, waarin hij een uitzichtloze wereld schetst. Een wereld die ten onder gaat. Nu, in 2022 zitten we weer volop in de crisis. Kenmerkend voor deze crisis is volgens Marco Gerris (choreograaf ISH Dance Collective) en Candida Thompson (artistiek leider Amsterdam Sinfonietta) een gebrek aan verbinding, met jezelf, met de ander en met de wereld om ons heen. Hoe blijven we boven water als gevoelens van eenzaamheid en leegte ons naar de bodem trekken?

Vanuit de diepte is de enige weg weer omhoog. Want in een oneindige cyclus begint alles altijd weer opnieuw. In de voorstelling Het Barre Land van Amsterdam Sinfonietta en ISH Dance Collective ervaart het publiek het universele thema van teloorgang en herleving.

Drie dansers van ISH, drie acrobaten van Bencha Theater en de strijkers van Amsterdam Sinfonietta vinden elkaar en bewegen vanuit de donkerte naar het licht. De performers lopen – letterlijk – tegen de muur, vallen ten onder, en krabbelen weer op. Muziek van de Iraanse componist Farokhzad Layegh, aangevuld met composities van Igor Stravinsky, Fazil Say, Valentyn Silvestrov en Rik Ronner stuwt de performers in een flow. Het Barre Land zet alle zintuigen weer op scherp met explosieve strijkersmuziek, acrobatische dans, mysterieuze visuals en onverwachte wendingen.

Uitvoerenden
Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson leiding & viool
ISH Dance Collective
Marco Gerris choreografie

Programma
19.15 uur | Foyerdeck 1 | Inleiding
20.15 uur | Grote Zaal | Hoofdprogramma
Muziek van Igor Stravinsky, Max Richter, Farokhzad Layegh en Rik Ronner

€ 43,00 | € 34,50 reductie

 

Gegevens

Datum:
dinsdag 11 oktober
Tijd:
20:15
Kosten:
€43,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.