Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Architectuurwandeling | 20 jaar transformatie in de Indische Buurt

zondag 27 november - 13:00

€15,00

De Indische Buurt is een buurt met veel verhalen en architectuur uit allerlei periodes. Vanaf drie plekken in de buurt vertellen architecten Marc Reniers en Machiel Spaan (M3H) het verhaal van de getransformeerde wijk. M3H heeft de afgelopen 20 jaar aan de transformatie van de buurt gewerkt. Dit najaar is de laatste van de drie nieuwbouwblokken van hun hand opgeleverd.

Verouderde gebouwen zijn gerenoveerd of vervangen door nieuwbouw. Een groot deel is sociale huur. Zo ook de drie door M3H ontworpen woongebouwen (de Smaragd, Soendablok en Senang). De ontwerpen zien Marc en Machiel als duurzame stadsreparaties. Doordat er sociale huur beschikbaar blijft, kunnen veel bewoners van de gesloopte gebouwen verhuizen naar een nieuwbouwproject in hun eigen buurt. Best bijzonder, want niet altijd keren de oude bewoners terug in getransformeerde buurten.

In deze wandeling laten Marc en Machiel bijzondere gebouwen en plekken zien uit de buurt. We starten in de Smaragd, voor een kijkje binnen bij het kantoor van M3H. Vanaf de Smaragd wandelen we naar het Timorplein, waar je meer hoort over cultureel podium Studio K, de woningen van Dok architecten en natuurlijk over Senang, het recent opgeleverde woningblok van M3H. Je mag ook een kijkje nemen in de tuin van Senang!

Vanaf het Timorplein lopen we naar het Javaplein, voor o.a. het Borneohof uit 2011, het woningbouwcomplex van Berlage en het door M3H ontworpen Soendablok. Via de Insulindeweg lopen we terug naar de Smaragd bij Station Amsterdam Muiderpoort.

Starttijd om 13.00 en 15.00 uur | Duur 1,5 uur | Totale afstand ca. 2.0 km
Verzamellocatie is Tweede Atjehstraat 2A, M3H Architecten. Bel aan om eerst binnen te komen voor een kopje koffie of thee om 12.45 of 14.45 uur
De te bezoeken gebouwen zijn helaas niet rolstoeltoegankelijk

Tickets € 15,00

 

Gegevens

Datum:
zondag 27 november
Tijd:
13:00
Kosten:
€15,00
Activiteiten Categorieën:
,

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.