Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Baaibuurt: de zinkende rafelrand. Discussie in Pakhuis de Zwijger

11 december 2023 om 20:00

Één van de laatste rafelranden van Amsterdam wordt binnenkort met de grond gelijk gemaakt. De bodem onder de Baaibuurt is namelijk aan het verzwakken richting een daadwerkelijke baai. De buurt zal met meters verhoogd worden en de gemeente Amsterdam zal hier drie à vier jaar mee bezig zijn.

Je kan de buurt op het Zeeburgereiland kennen van de studentengemeenschap Zuiderzeeweg, of misschien wel van de broedplaats Fort Knox. Een buurt waar vrije vogels zich al vijftig jaar hebben genesteld en in de vergetelheid met elkaar een onvergetelijk stukje Amsterdam hebben gecreëerd.

Vanwege de aankomende ontwikkeling is de ontruimingsbrief onlangs bij alle eilandbewoners op de deurmat gevallen en vraagt de buurt zich af wat er in de plaats van hen zal komen. Hoe kunnen zij onderdeel zijn van de nieuwe plannen? Om de nieuwe toekomst van de Baaibuurt te verbeelden wordt tijdens deze avond een gesprek tussen de eilandbewoners en de gemeente Amsterdam gefaciliteerd en bespreken we de waarde van vrije ruimte in de geest van Mokum.

Gegevens

Datum:
11 december 2023
Tijd:
20:00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179 1019 HC + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.