Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Bachweek | Koffiecantate voor de buurt

zaterdag 19 maart - 12:00

Het Oude Mannen- en Vrouwenhuis De Wittenberg, op de hoek van de Nieuwe Keizersgracht en de Nieuwe Kerkstraat, bestaat 250 jaar. In het gebouw is het Luther Museum gevestigd. Om dit te vieren organiseert het museum een Bachweek met als thema ‘Bach voor de Buurt’. De week gaat voorafaan Bach’s geboorte dag op 21 maart.

Op zaterdagochtend opent het museum haar deuren voor de omwonende buren, om ze te trakteren op onder andere de koffiecantate van Bach, in een unieke en verrassende uitvoering van Linde Schinkel, de fenomenale IJslandse mezzosopraan Guja Sandholt, Diet Tilanus (viool), Nina Hitz (cello) en Elizabeth Fadel (accordeon). Met een kop koffie erbij uiteraard!

Gratis voor buurtgenoten! Aanmelden via de website Luther Museum met vermelding van uw postcode 1018.

Luther en Bach zijn twee personen die de wereld bepalend beïnvloed hebben. Maarten Luther als hervormer van de kerk met het schrijven van zijn stellingen tegen de aflaat, Johann Sebastian Bach als componist van muziek op een tot nu toe ongeëvenaard niveau. Wat veel minder mensen weten is dat J.S. Bach niet te denken valt zonder Luther. Bach werd door Luther in denken en componeren ingrijpend beïnvloed.

Gegevens

Datum:
zaterdag 19 maart
Tijd:
12:00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Luther Museum
Nieuwe Keizersgracht 570 1018 VG

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.