Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Bachweek | Orgelkids

woensdag 16 maart - 14:00 tot 17:00

Het Oude Mannen- en Vrouwenhuis De Wittenberg, op de hoek van de Nieuwe Keizersgracht en de Nieuwe Kerkstraat, bestaat 250 jaar. In het gebouw is het Luther Museum gevestigd. Om dit te vieren organiseert het museum een Bachweek met als thema ‘Bach voor de Buurt’. De week gaat voorafaan Bach’s geboorte dag op 21 maart.

Woensdag is de beurt aan de jongste buren; kinderen uit de buurt komen met organist Henk Verhoef kijken hoe je een orgel bouwt en…. ze gaan het zelf doen! Het Doe-orgel van Orgelkids is een bouwpakket in een leskist waarmee kinderen kunnen ontdekken hoe een orgel werkt. Daarna volgt een heus orgelconcert van Henk Verhoef op het Flaes orgel uit 1873 in de Kerkzaal.

Aanmelden via de website

Luther en Bach zijn twee personen die de wereld bepalend beïnvloed hebben. Maarten Luther als hervormer van de kerk met het schrijven van zijn stellingen tegen de aflaat, Johann Sebastian Bach als componist van muziek op een tot nu toe ongeëvenaard niveau. Wat veel minder mensen weten is dat J.S. Bach niet te denken valt zonder Luther. Bach werd door Luther in denken en componeren ingrijpend beïnvloed.

Gegevens

Datum:
woensdag 16 maart
Tijd:
14:00 tot 17:00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Luther Museum
Nieuwe Keizersgracht 570 1018 VG

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.