Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Bailie en Miller, een tweeluik | Ives Ensemble

donderdag 30 september - 20:15

€36,00

Het Ives Ensemble wijdt een spannend dubbelportret aan Cassandra Miller en Joanna Bailie, twee componisten die veel te weinig in Nederland te horen zijn, hoewel ze allebei in Den Haag hebben gestudeerd. Miller en Bailie maken internationaal furore met hun eigenzinnige, persoonlijke muziek, waarvoor ze inspiratie vinden bij verkeersgeluiden (Bailie) of een song van Leonard Cohen (Miller). Dit rijkgevulde tweeluik biedt avontuurlijk ingestelde luisteraars een uitgelezen mogelijkheid om Miller en Bailie beter te leren kennen.

In haar nieuwe From above and far away gebruikt Bailie het ensemble als ‘versterker’ voor geluiden die door hun fragiliteit en lage volume moeilijk op te nemen zijn, zoals een verre snelweg. Miller laat zich in Warblework inspireren door de zang van vier Noord-Amerikaanse lijstersoorten, die op ingenieuze wijze door een strijkkwartet verklankt wordt.

Uitvoerenden
Ives Ensemble

Programma
19.15 uur | Foyerdeck 1 | Inleiding
20.15 uur | Grote Zaal | Hoofdprogramma
Joanna Bailie Artificial Environments nr. 1 – 5
Cassandra Miller Warblework
Joanna Bailie From above and far away
Cassandra Miller Perfect Offering

€ 36,00 | € 29,00 reductie

Gegevens

Datum:
donderdag 30 september
Tijd:
20:15
Kosten:
€36,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.