Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Balkonscènes | Helena van Heel & Vincent van Amsterdam

vrijdag 11 juni - 20:00

Helena van Heel (mezzosopraan) en Vincent van Amsterdam (accordeon) met Haydn’s solocantate Ariana a Naxos in een versie voor mezzosopraan en accordeon. Daarnaast muziek van onder andere Aart Strootman.

Ook concert om 20.00 uur

“Noorderklank in de Oosterkerk” is een concertreeks in het kader van de regeling Balkonscènes van het Fonds Podiumkunsten. In de programmering staan de performers en componist centraal die meewerken aan het muziektheaterproject ‘Een oog in zee’ van Stichting Noorderklank(première voorjaar 2022). Haydn’s Ariana à Naxos ligt ten grondslag aan deze voorstelling met daaromheen nieuw gecomponeerde muziek van Willem Boogman met als uitvoerenden onder meer mezzosopraan Helena van Heel, accordeonist Vincent van Amsterdam en danser Kenzo Kusuda. Als een voorafspiegeling van dit project wordt in deze concertreeks ook oude en nieuwe muziek gecombineerd.

Het programma:

Monteverdi – Lamento d’Arianna
Händel – Cara sposa
Händel – Lascia ch’io pianga
Aart Strootman – The Old Man and the Sea (2014)
Haydn – Arianna a Naxos

Gegevens

Datum:
vrijdag 11 juni
Tijd:
20:00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Oosterkerk
Kleine Wittenburgerstraat 1 1018 LS

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.