Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Balkonscènes | Pianiste Helena Basilova ‘In C ‘

donderdag 15 juli - 20:00

Als we in deze tijden denken aan de letter C komt ongetwijfeld het woord Corona, Covid-19 of crisistijd bij ons naar bovengedreven. Dezelfde letter staat echter ook voor het concert, de concertzalen, cultuur en voor het contact dat ons zo plotseling is afgenomen.

Voor mij als pianiste betekende het dat ik een rustiger jaar had waar, vanuit de positieve kant bekeken, meer tijd was voor reflectie en voor het uitwerken van nieuwe ideeën en projecten. Dat gezegd hebbende, heb ik- zoals vele collega’s met mij- het podium ontzéttend moeten missen en is het met name de connectie en communicatie met een live publiek dat ons maandenlang zo leeg en bestemmingsloos heeft achtergelaten.

Gedurende de winter van 2021, heb ik een nieuw solo programma samengesteld met werken die mij enorm dierbaar zijn en al lang op mijn verlanglijst stonden om uit te voeren en te delen met publiek. De werken staan allemaal ‘In C’ en zullen mondeling door mij worden toegelicht.

W.A. Mozart: Fantasie in C klein, KV 475
R. Schumann: Fantasie in C groot, op. 17
S. Prokofiev: Sonate no. 4 in C klein, op. 29

Met steun van het Fonds Podiumkunsten speel ik dit programma aankomende zomer vijftien keer, om zodoende ook mijn eigen conditie en cardio als pianist een boost te kunnen geven en om het programma verspreid door het land met zo veel mogelijk mensen te kunnen delen!

Fonds Podiumkunsten
Dit project is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Gratis toegang, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Reserveren is verplicht i.v.m. de coronamaatregelen en kan via de website van de Oosterkerk: www.oosterkerk-amsterdam.nl/reserveren/
Er is plek voor een beperkt aantal bezoekers.

Gegevens

Datum:
donderdag 15 juli
Tijd:
20:00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Oosterkerk
Kleine Wittenburgerstraat 1 1018 LS

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.