Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Bas Kok over Nieuw-West én fietsbruggen. Discussie in de FlexBieb

donderdag 5 oktober om 20:00

Gratis

Twee onderwerpen op één avond: Nieuw-West én fietsverbindingen tussen Centrum, Noord en Zeeburgereiland! Bas Kok (1966) is onder meer actief als een prettige luis in de pels van het Amsterdamse gemeentebeleid. Dit via de sociale en andere media.

Een belangrijk aandachtspunt van hem zijn de inmiddels meer dan twee eeuwen oude plannen voor één of meer bruggen tussen Centrum en Noord. Van origine is Bas arbeids- en organisatiepsycholoog, maar de laatste jaren schrijft hij vooral, fictie en non-fictie. Zijn laatste titel is ‘Op een dag in Nieuw-West’ (Olivia Media 2023).

Tijdens dit FlexPodium komen twee onderwerpen aan bod:

1. In Bas Koks nieuwe boek ‘Op een dag in Nieuw-West. Oude en nieuwe dromen van een Amsterdamse tuinstad’ trekken de historie van de grachtengordel, oude volkswijken en buurtdorpen voorbij, evenals de familiegeschiedenis van de auteur. Geleidelijk wordt duidelijk dat Amsterdam in de tuinsteden een kaartenhuis bouwde. Daarnaast legt de zoektocht van Bas Kok het stedelijk beleid van Amsterdam bloot. Hoe gaat de hoofdstad om met gewone Amsterdammers en de buurten waarin zij wonen? Het betoog mondt uit in een hoopvol perspectief. Rond de Sloterplas en Haven-Stad ontluiken nieuwe dromen.

2. Over dromen en bouwen gesproken: komen er nu wel of niet fietsverbindingen over of onder het IJ? Hoe staat het met de gemeentelijke plannen hiervoor? Wat gebeurde er met het rapport ‘Genereus verbonden’ (2020) van de commissie onder voorzitterschap van Alexander D’Hooghe? Is het inmiddels stiekem alsnog in een la verdwenen? Of…? En is er een verband tussen deze plannen en die voor een extra fietsverbinding over of onder het Amsterdam-Rijnkanaal, tussen Zeeburgereiland en Oostelijk Havengebied? Bas Kok weet er alles van. Hij is een van de drijvende (…) krachten achter de Facebook-pagina ‘Brug over het IJ’.

Gegevens

Datum:
donderdag 5 oktober
Tijd:
20:00
Kosten:
Gratis
Activiteiten Categorie:

Locatie

Flexbieb
Talbotstraat 46 1087 EM + Google Maps

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.