Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Book of Mountains & Seas

zondag 3 juli - 15:00

€37,00

Book of Mountains and Seas is een gloednieuw, avondvullend werk van de Amerikaans-Chinese componist Huang Ruo, geënsceneerd door de eigenzinnige Amerikaanse poppenspeler en ontwerper Basil Twist en uitgevoerd door twee percussionisten en de 12 zangers van Ars Nova Copenhagen onder leiding van Paul Hillier. De voorstelling is geïnspireerd door het gelijknamige Chinese boek uit de 4e eeuw voor Christus, een verzameling oude scheppingsmythen. In deze verhalen staat het gevoel van respect en ontzag voor de natuur centraal. Huang Ruo en Basil Twist vertellen een eigen creatiemythe en geven daarmee ook hun visie op de huidige klimaatcrisis.

Book of Mountains and Seas is een volledig scenische voorstelling met geniaal gebruik van alle technieken die Basil Twist in huis heeft: objecttheater, beweging, (zwart) licht, lantarens, projectie en grote lappen stof. Een feest voor oor en oog.

Book of Mountains and Seas is onderdeel van The Big Sing – hét next level korenfestival. Van 25 juni t/m 3 juli 2022 biedt The Big Sing op diverse locaties in Haarlem en Amsterdam unieke en meeslepende concerten van internationale koren en ensembles op hoog niveau en avontuurlijke mee-zingprojecten voor amateurzangers.

Uitvoerenden
Ars Nova Copenhagen
Toronto Percussion
Paul Hillier dirigent
Basil Twist staging, ontwerp, kostuums
Andrew Hill licht

Programma
Huang Ruo Book of Mountains & Seas (Nederlandse première)

€ 37,00 / € 29,50 reductie           

Gegevens

Datum:
zondag 3 juli
Tijd:
15:00
Kosten:
€37,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.