Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Carmina Burana van Orff. Pianoduo Festival Amsterdam. In Muziekgebouw

8 december 2023 om 20:15

€47,00

Het Pianoduo Festival Amsterdam brengt de grootse, indrukwekkende Carmina Burana van Carl Orff. In dit concert klinkt het werk in de originele versie voor drie zangsolisten, koor, kinderkoor, twee piano’s en zes slagwerkers. Vocale solisten zijn sopraan Katrien Baerts, bariton Raoul Steffani (winnaar Nederlandse Muziekprijs 2023) en tenor Jan-Willem Schaafsma. Achter de piano’s zitten Lestari Scholtes en Gwylim Janssens, de oprichters van het festival.

Orff schreef zijn Carmina Burana in 1936. Zijn inspiratie haalde hij uit middeleeuwse manuscripten met drinkliederen en liefdesliedjes, maar ook serieuzere en satirische gedichten over de kerk en overheid. Het resultaat is een 25-delig meesterwerk dat begint en eindigt met de bekende en overweldigende koorzang ‘O Fortuna’. Orff beschouwt in zijn compositie het leven als een rad van fortuin: soms heb je geluk, maar de dag erna kan het rad weer omdraaien. Geniet daarom volop van de momenten van intens geluk, want het duurt vaak maar even.

Uitvoerenden
Katrien Baerts sopraan
Jan-Willem Schaafsma tenor
Raoul Steffani bariton
Pianoduo Scholtes & Janssens
Slagwerkgroep van het Conservatorium van Amsterdam
Toonkunstkoor Amsterdam
Amsterdams Kinderkoor
Pia Pleijsier repetitor Amsterdams Kinderkoor
Boudewijn Jansen dirigent

Programma
Carl Orff Carmina Burana

€ 47,00 | € 37,50 reductie

Gegevens

Datum:
8 december 2023
Tijd:
20:15
Kosten:
€47,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.