Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

CD van het Dudok Kwartet. Bij Splendor

woensdag 29 november om 20:30

€15,00

Feestelijke presentatie van de nieuwe CD van het Dudok Kwartet, Maarten Ornstein & Mike Fentross en de geweldige Welshe contra-alt Hilary Summers. Welkom in de betoverende wereld van Circus Dinogad, waarin de Welshe contra-alt Hilary Summers, basklarinet/theorbe duo Maarten Ornstein & Mike Fentross en het Dudok Kwartet Amsterdam samensmelten in een fusie van muzikale tradities.

Het ensemble werd opgericht in 2022, en neemt je mee op reis langs eeuwenoude melodieën, heruitgevonden klassiekers en gedurfde eigen composities die op speelse manier in de oceaan van menselijke emoties duiken. Het begon allemaal toen Maarten Ornstein en Mike Fentross met Hilary Summers samenwerkten aan een video die onderdeel was van de serie Covid Collaborations, waarin zangers van over de hele wereld tijdens de lockdown liederen uit hun eigen traditie opnamen. Het werken met Hilary smaakte naar méér, en toen het Dudok Kwartet Amsterdam voorstelde om samen een project te doen was er zomaar ineens een nieuw ensemble geboren.

Een longlist met mogelijk repertoire werd uiteindelijk een shortlist, met werken van o.a. Purcell, Dowland, Ravel, en Byrd, maar óók van Jean-Luc Ponty, Jarmo Romppanen en een aantal schitterende Engelse, Ierse en Welsh traditionals. Als kers op de taart schreven alle 7 musici een korte compositie met als uitgangspunt de 7 Doodszonden. Al deze werken staan op de nieuwe CD die vandaag feitelijk wordt gepresenteerd.

Gegevens

Datum:
woensdag 29 november
Tijd:
20:30
Kosten:
€15,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Splendor
Nieuwe Uilenburgerstraat 116
Amsterdam, 1011 LX
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.