Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Concert in de vorm van een peer | Nederlands Blazers Ensemble

donderdag 1 december - 20:15

€43,00

Concert in de vorm van een peer is een voorstelling over het leven van de componist Erik Satie, meester van het absurdisme, maar ook meester van de meest intieme, sensitieve muziek. Met zijn tegen de haren in strijkende eigenzinnigheid was Satie de held van jonge componisten en kunstenaars in Parijs rond 1900. Zo werkte hij met de schilder Pablo Picasso en met Sergej Diaghilev, oprichter van de Ballets Russes. Creatievelingen ondersteunden elkaar met hun ideeën en activiteiten.

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) wil die dynamiek weer tot leven brengen in een voorstelling in de geest van Satie, met de ogen en oren van hedendaagse kunstenaars. Zo is Saties muziek bewerkt door componisten als Micha Hamel en Vincent van Warmerdam. En zijn er korte absurdistische films te zien van jonge filmmakers. Een typisch NBE programma, met prachtige arrangementen, film, teksten, veel ‘op het verkeerde been’ en beaucoup d’humour.

Uitvoerenden
Nederlands Blazers Ensemble (NBE)

Programma
19.15 uur | Inleiding
20.15 uur | Grote Zaal | Hoofdprogramma
Muziek van Erik Satie in bewerkingen van Micha Hamel en Vincent van Warmerdam en korte absurdistische films van jonge filmmakers
Ca. 21.45 uur | Naprogramma

€ 43,00 | € 34,50 reductie

Gegevens

Datum:
donderdag 1 december
Tijd:
20:15
Kosten:
€43,00
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.