Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Cursus Van Alg tot zuurdesem: Samen sterk. In Artis Micropia

woensdag 22 november om 19:00

Microben zijn onmisbaar voor ons. Ze spelen een cruciale rol in ons lichaam, vooral in onze darmen, waar ze ons helpen voedsel af te breken en zelfs onze mentale gesteldheid beïnvloeden via de hersen-darm-as. Ze spelen zelfs een rol in zaken als partnerkeuze en ziekteontwikkeling. Ontdek alles over hun rol in voeding, fermentatie, probiotica en de toekomst van eten tijdens deze vierdelige cursus.

De avond staat in het teken van alle samenwerkingen die wij met microben hebben, met als topstuk onze darmen. Welke invloed hebben deze microben op ons? Is de mens een ecosysteem? Micropia-professor Remco Kort neemt je mee op reis door je eigen lichaam en licht relaties uit die wij al duizenden jaren hebben met bepaalde microben. Vervolgens krijg je een rondleiding in ARTIS-Micropia, waar de laboranten meer vertellen over samenwerkingen tussen mens, dier en microbe. Als je de wereld van héél dichtbij bekijkt, gaat er een nieuwe voor je open.

Prijs per avond € 37,50, Artis-leden € 30 en studenten € 32,50

Gegevens

Datum:
woensdag 22 november
Tijd:
19:00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Artis Micropia
Plantage Kerklaan 38-40 , 1018 CZ + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.