Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Dans | Silent Scream

vrijdag 26 augustus - 20:30

€16,00

Silent Scream is een samenwerking tussen Artistic Director Jouni Järvenpää (Routa Company, Finland) en Artistic Director Vincent Verburg (Movementalist, Nederland).

Vincent Verburg (NL) en Jouni Järvenpää (FIN) zijn klasgenoten van SNDO Amsterdam, waar ze in 2002 afstudeerden. Sinds januari 2020 werken ze aan Silent Scream. Ze streven naar een voorstelling die steeds doorgaat. In augustus 2021 kreeg het publiek in Kajaani, Finland de kans om het werk van Jouni en Vincent te komen volgen, toen Vincent de residentie van Routa Company bezocht. In augustus 2022 wordt Silent Scream opgevoerd in Amsterdam, in Plein Theater. De Finse première vindt plaats in april 2023 in Finland.

Silent Scream is een dans voor twee. Het schreeuwt om het belang van het leven in het moment. De voorstelling neemt elke impuls serieus en stelt de vraag waar we ons aan vasthouden, zowel in de kunst als in het leven dat het met zich meebrengt. De gemeenschappelijke uitgangspunten zijn heel natuurlijk gekozen om onafhankelijkheid, gedeelde menselijkheid en het serieus nemen van alle observaties te omvatten. Breekbaarheid, openheid en transparantie zijn zowel de thema’s als de werkwijze in Silent Scream. Dit is een voorstelling die geen geheimen kent. Niets wordt als vanzelfsprekend beschouwd. Jouni en Vincent ontmoeten en leren elkaar keer op keer kennen, tijdens elke repetitie- en optredensperiode. Silent Scream is in de eerste plaats een levende dansvoorstelling. In deze performance nodigen ze lokale kunstenaars uit om samen te werken en samen te werken. Als zodanig bewegen ze tussen muziek, dans en licht en creëren nieuwe interacties en worden beïnvloed door verschillende disciplines.

Tickets: € 16 / CJP/ Student: €14 | Stadspas groene stip: € 4,50 | prijzen zijn inclusief een consumptie bij de bar | Online zijn kaarten € 1 goedkoper dan aan de deur

Gegevens

Datum:
vrijdag 26 augustus
Tijd:
20:30
Kosten:
€16,00

Locatie

Plein Theater
Sajetplein 39 1090 AB
Site:
plein-theater.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.