Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

De Groene Transitie | The return of het frietbakje

maandag 4 januari - 08:00 tot 17:00

De ambities zijn hoog: Amsterdam moet in 2030 vrij zijn van single use plastic, en alle plastics in Nederland moeten volledig recyclebaar worden. Veelbelovende afspraken, maar in de praktijk blijkt systeemverandering complex. In verpakkingen zitten vaak meerdere kunststoffen. PET wordt al redelijk goed gerecycled, maar andere plastics nog helemaal niet.In dit programma duiken we in de complexe wereld van plastic recycling. We gaan op zoek naar antwoorden en brengen daarvoor de hele keten samen, van verpakker tot producent en van ontwerper tot afvalverwerker. Om concrete oplossingen te vinden, zoomen we in op een plasticsoort die nu nog niet gerecycled wordt: polystyreen. Dit gebruiken we dagelijks in plastic bekertjes, piepschuim, frietbakjes en champignonbakjes. Waarom wordt dit type plastic nu nog niet gerecycled? Wie en wat hebben we nodig om daar verandering in te brengen? Of moeten we frietbakjes van polystyreen verbannen?

LIVECAST

In verband met de aanbevelingen door het RIVM betreffende het coronavirus, zendt Pakhuis de Zwijger nu dagelijks online programma’s uit waarbij je live en gratis kunt meekijken via de LIVECAST of zelfs mee kunt praten via de Zoom webinar. Reserveer snel en kijk/praat mee via de onderstaande gele buttons.

Praat mee via ZoomBekijk de LIVECAST

Gegevens

Datum:
maandag 4 januari
Tijd:
08:00 tot 17:00
Activiteiten Categorieën:
,

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.