Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

De Grote Beatles-pubquiz. Bij de FlexBieb

donderdag 15 juni - 20:00

Vrijwillige bijdrage

Het is onmogelijk om alles over The Beatles te weten. Er is geen band waarover zo veel is geschreven, waarvan zo veel details zijn achterhaald en die zo veel bezielde fans heeft die in al die details geïnteresseerd zijn.

Elk jaar brengen Nico Groen en Bertram Mourits honderden van zulke details bijeen in hun inmiddels beruchte Beatles-scheurkalender. Daarin wemelt het van de anekdotes, biografietjes, knipsels, besprekingen en… quizjes. Dat wil zeggen minipubquizjes. Op deze avond schrappen ze dat ‘mini’ en presenteren ze de Grote Beatles-pubquiz. Daarin onderscheiden ze Beatles-feiten van Beatles-fictie, om erachter te komen: wie doorgrondt de fab four het meest? En dat allemaal drie dagen vóór de verjaardag van Paul McCartney, die dit jaar maar liefst 81 wordt.

Nico Groen is literair vertaler, redacteur, tekstschrijver en schrijftrainer. Bertram Mourits is hoofd collecties van het Literatuurmuseum in Den Haag. In 2024 verschijnen hun vijfde Beatles-scheurkalender en tweede Bowie-scheurkalender.
Zie o.a. edicola.nl/product/the-beatles8-days-a-week-scheurkalender-2023/

Maximale grootte van een quizteam: vier personen
Aanmelden: [email protected]

Gegevens

Datum:
donderdag 15 juni
Tijd:
20:00
Kosten:
Vrijwillige bijdrage
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Flexbieb
Talbotstraat 46 1087 EM

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.