Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

De kracht van Beethovens vioolsonates

vrijdag 22 oktober - 20:15

€41,00

Het was een van de grootste sensaties van het afgelopen Beethovenjaar: de cd met de eerste vier vioolsonates door Frank Peter Zimmermann en Martin Helmchen. ‘Een nieuwe en spannende samenwerking met een krachtige chemie’, schreef limelightmagazine.com over het nieuwe kamermuziekduo. Hun onbaatzuchtige muzikaliteit neemt je mee naar de kern van Beethovens kunst: krachtig, weerbarstig, maar altijd vol lyriek en menselijke compassie. De ideale troostmuziek voor roerige tijden.

Frank Peter Zimmermann geldt al zo’n dertig jaar als een van de belangrijkste violisten van zijn generatie, moeiteloos schakelend tussen grote klassiekers en premières. ‘Als ik Beethoven mag spelen, is het alsof ik naar het paradijs ga’, aldus Zimmermann vol overtuiging. Ook Martin Helmchen is uitgegroeid tot een voorname Beethovenvertolker. ‘Elegant en met moeiteloze virtuositeit’ weerleggen ze de reserves die tijdgenoten hadden bij enkele vioolsonates van Beethoven. Voor het label BIS nemen zij in drie volumes de tien vioolsonates van Beethoven op; twee zijn er inmiddels verschenen.

Uitvoerenden
Frank Peter Zimmermann viool
Martin Helmchen piano

Programma
Ludwig van Beethoven Sonate voor viool en piano nr. 8 in G
Ludwig van Beethoven Sonate voor viool en piano nr. 9 in A ‘Kreutzer’
Ludwig van Beethoven Sonate voor viool en piano nr. 10 in G

€ 41,00 | € 33,00 reductie

Gegevens

Datum:
vrijdag 22 oktober
Tijd:
20:15
Kosten:
€41,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.