Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

De Kreutzer ontleed | Merlijn Kerkhof + Merel Vercammen + Dina Ivanova

woensdag 15 september - 20:15

€25,00

De Kreutzersonate is Beethovens meest geliefde stuk voor piano en viool. Maar wat is er zo bijzonder aan? Hoe zit het in elkaar? Merlijn Kerkhof, schrijver en muziekredacteur van de Volkskrant, ontleedt het meesterwerk in een dynamisch muzikaal college en leidt je rond door Beethovens wereld. Dat doet hij met twee jonge topmusici: violiste Merel Vercammen en pianiste Dina Ivanova.

Vercammen en Ivanova laten de sleutelfragmenten horen, zodat je de sonate van binnenuit ontdekt en meer hoort in de muziek. Vervolgens voeren zij het stuk integraal uit. ‘Zodra Merel Vercammen begint te spelen, stap je in een andere wereld’, schreef Biëlla Luttmer in de Volkskrant naar aanleiding van het debuutalbum Symbiosis van het duo, dus dat wordt wat.

Wat is er zo bijzonder aan de Kreutzersonate, Beethovens geliefdste stuk voor piano en viool? Hoe zit het in elkaar? Merlijn Kerkhof, schrijver en muziekredacteur van de Volkskrant, ontleedt het meesterwerk in een dynamisch muzikaal college, samen met violiste Merel Vercammen en pianiste Dina Ivanova.

Uitvoerenden
Merel Vercammen viool
Dina Ivanova piano
Merlijn Kerkhof spreker

Programma
Ludwig van Beethoven Vioolsonate nr. 9 ‘Kreutzer’

€ 25,00 | € 20,00 reductie

 

Gegevens

Datum:
woensdag 15 september
Tijd:
20:15
Kosten:
€25,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.