Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

De maan van Rijnvos, Ives Ensemble. In Muziekgebouw

donderdag 30 november om 20:15

De maan zingt in het nieuwe strijkkwartet Seléne van Richard Rijnvos. Het is deel twee in zijn negendelige cyclus Kosmoscópio, gewijd aan de planetenmuziek van de harmonie der sferen. Rijnvos werkt graag in zulke grotere verbanden.

Eerder presenteerde het Ives Ensemble in het Muziekgebouw al de serie Riflessi, waarin Rijnvos ‘companion pieces’ bij moderne klassiekers schreef. Seléne krijgt reliëf door drie bijzondere twintigste-eeuwse werken uit de Verenigde Staten, Engeland en Nederland. Het publiek zit rondom de uitvoerders en het concert begint en eindigt in het pikkedonker – recept voor een intieme maar kosmische reis.

Het programma omspant bijna een eeuw. Het vroegste werk is het krachtige pianokwintet Suite nr. 2 (1929) van Ruth Crawford, waarin zij een eigen synthese vindt tussen traditie en modernisme. Het Pianokwintet (2011) van de Brit Laurence Crane is een oefening in suggestie en metamorfose; wat begint als een simpele hoekige wals roept gaandeweg complete werelden op. Reinbert de Leeuw was behalve dirigent ook componist. Zijn Etude uit 1985 is een hoogenergetisch mechaniek, waarin hij de Europese klankwereld op Amerikaanse minimal music laat botsen.

Uitvoerenden
Ives Ensemble

Programma
19.15 uur | Foyerdeck 1 | Inleiding
Inleiding door Huib Ramaer

20.15 uur | Grote Zaal | Hoofdprogramma
Ruth Crawford Suite nr. 2
Reinbert de Leeuw Etude voor strijkkwartet
Laurence Crane Pianokwintet
Richard Rijnvos Seléne

€ 37,00 | € 29,50 reductie

Gegevens

Datum:
donderdag 30 november
Tijd:
20:15
Activiteiten Categorie:

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR + Google Maps
Bekijk de site van Locatie

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden. Raadpleeg ook de locatie voor actuele informatie.