Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

De Sweelinck Experience (6+)

zaterdag 23 oktober - 15:30

€15,00

Met Felipe Ignacio Noriega + Sarah Jeffery + Margo Verhoeven. Ver in de toekomst hebben wetenschappers een manier gevonden om oude meesters weer tot leven te wekken om een ‘revival-concert’ te geven. Zo ook dit concert van toporganist Jan Pieterszoon Sweelinck, die een echte rockster zou zijn als hij nu geleefd zou hebben. Leuk, zou je denken, maar er zijn al meteen problemen: Sweelinck wil alleen maar improviseren en houdt zich niet aan regels of afspraken met het Muziekgebouw en de medemuzikanten. Dit zorgt voor komische situaties…

In dit revival-concert van Sweelinck vormen zijn werken voor orgel en blokfluitensemble de rode draad. Extra bijzonder: deze jeugdvoorstelling is in de Kleine Zaal waar het Fokker-orgel van Christiaan Huygens staat. Dankzij een moderne update kun je dit orgel vooraf programmeren. Met live coding worden Sweelincks stukken ter plekke gearrangeerd.

i.s.m. KinderKunstBiënnale

Uitvoerenden
Felipe Ignacio Noriega compositie, Fokker-orgel
Sarah Jeffery blokfluit
Margo Verhoeven spel
Ria Merks regie

Programma
Felipe Ignacio Noriega live coding (wereldpremière)

€ 15,00 | € 12,00 reductie

Gegevens

Datum:
zaterdag 23 oktober
Tijd:
15:30
Kosten:
€15,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.