Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

De Zeehavendagen

zondag 26 juni

Gedurende vier dagen kun je alles over de scheepvaart en de havens te weten komen. In Amsterdam, maar ook in IJmuiden, Beverwijk en Zaanstad bijvoorbeeld, zijn er rondleidingen en workshops bij havenbedrijven en maritieme dienstverleners. Je kunt stadswandelingen doen, of een rondvaarten door de haven; er is zelfs een chocovaart!

Vandaag in Oost

In het → Scheepvaartmuseum kun je tijdens deze dagen de nieuwe tentoonstelling Amsterdam-Havenstad bekijken, over de eeuwenoude relatie tussen de haven en de stad. In en rond het museum is ook van alles te zien en te beleven. Vanaf de kade kun je aan boord voor een gratis vaartocht. Of je volgt een van de rondleidingen over de tentoonstelling of bouwt je Kapla blokkenbootje. Ook leuk voor kinderen; de Amsterdamse rederij Spliethoff zet een waterbak neer met een miniatuur vrachtschip dat op afstand wordt bestuurd. In de Admiraliteitszaal is een kleine banenmarkt ingericht voor werk in de haven.

In → Museum ’t Kromhout ronken de oude scheepsmotoren al. Daar kun je het weekend van 25 en 26 juni alles te weten komen over dit maritiem erfgoed. Als het even meezit kun je ook het water op, in de boot ‘de Jaro’ die vaart tussen ’t Kromhout en het Scheepvaartmuseum. Geen zeebenen? Wandel dan een van de wandelingen langs panden en gebouwen met een bijzondere zeehavengeschiedenis, georganiseerd door Stadsherstel.

Kijk voor het hele programma op → de website.

Gegevens

Datum:
zondag 26 juni
Activiteiten Categorie:

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.