Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Dekmantelfestival aan ’t IJ

donderdag 4 augustus - 19:00

Hermeto Pascoal | 19:00 uur | Grote Zaal

Het verhaal van levende legende Hermeto Pascoal is uniek. Geboren op het platteland in het oosten van Brazilië, maakte zijn albinisme het hem onmogelijk om met zijn familie op het land in de zon te werken. Dit resulteerde in urenlange accordeonoefeningen binnenshuis. En zo groeide Pascoal op tot een ongelooflijk getalenteerde componist en multi-instrumentalist, die toetsen, fluit, saxofoon en gitaar beheerst. Een echte vernieuwer die balanceert tussen experimentele avant-garde, viering van de traditionele Braziliaanse volksmuziek en geluiden uit de natuur. Hij heeft samengewerkt met de grootste namen uit de Braziliaanse jazz en werkte in 1971 samen met Miles Davis voor diens album Live-Evil. Dankzij Pascoals behendige gebruik van ritme, zijn mix van stijlen en zijn liefde voor improvisatie heeft hij een grote invloed gehad op de Braziliaanse en internationale jazzmuziek.

Laurel Halo & Oliver Coates | 21:00 uur | Grote Zaal
Componiste, producer en dj Laurel Halo heeft waarschijnlijk een van de meest gevarieerde discografieën: elektronische artpop op Hyperdub, basgitaar in samenwerking met Hodge op Livity Sound, en uitgesponnen dubhouse op Honest Jon’s Records. De laatste tijd heeft ze zich meer en meer toegelegd op experimentele elektronica en instrumentale compositie, zowel onder haar eigen alias als in het Moritz von Oswald trio. In deze meditatieve en filmische kant van haar werk vindt ze een magische verwantschap met Oliver Coates. De cellist, producer en componist verpakt zijn prachtige snaarwerk in drone-achtige soundscapes en glitch texturen- zoals te horen op zijn album Skins N Slime uitgebracht op RVNG Intl. Na eerder samengewerkt te hebben voor Halo’s Raw Silk Uncut Wood album, slaan deze twee sterrenartiesten de handen weer ineen voor een live optreden tijdens Dekmantel Festival 2022.

Holden & Zimpel | 23:00 uur | Grote Zaal
Een hypnotiserend recital door twee briljante muzikanten: James Holden en Wac?aw Zimpel. De Britse elektronische muziekheld en de Poolse klarinettist brachten hun EP Long Weekend uit op Holdens label Border Community: het resultaat van vier intense dagen samenwerken in zijn Sacred Walls studio in Londen. De creatieve virtuozen vonden elkaar op het kruispunt van jazz en de repetitieve, trance-opwekkende loopiness van elektronische producties en tillen het van daaruit naar een volgend niveau.

Squarepusher | 01:00 uur | Grote Zaal
Squarepusher is een van die elektronische muziekartiesten met cultstatus, dankzij underground hits zoals My Red Hot Car of Beep Street – allemaal gemaakt met behulp van zijn analoge synths, drum hardware en digitale tovenarij. De Warp Records-affiliate leent elementen uit IDM, acid, ambient, jungle, electro en jazz, om deze vervolgens te verwerken tot een futuristisch eindresultaat. Wie van een vingervlugge sonische rollercoaster houdt, komt tijdens Dekmantel Festival 2022 aan zijn trekken als Tom Jenkinson onder zijn meest geliefde alias verschijnt.

Perila | 20:00 uur | Kleine Zaal
Toen Pitchfork de nieuwste Perila recenseerde, waarschuwde journalist Shawn Reynaldo luisteraars ‘die een gebroken psyche koesteren om voorzichtig te werk te gaan’ – en inderdaad, het werk van Aleksandra Zakharenko is in geen geval easy listening. Als je op zoek bent naar diepe, gelaagde, dreigende ambient en niet bang bent om je core te verontrusten, moet je Perila zeker eens in actie zien. In de heilige ruimte tussen haar verstilde kreten en minieme sonische variaties is een hele nieuwe wereld te ontdekken.

KMRU | 21:30 uur | Kleine Zaal
Het geluid van de Keniaanse dj|producer KMRU komt in golven van alle soorten en maten – van de meest nauwgezette kleine rimpelingen tot torenhoge deining en verpletterende brekers. Hoewel zijn ambient- en drone-selecties altijd subtiel zijn, vormen ze samen een meeslepende kosmos die je het best ervaart door erin te duiken en je erin onder te dompelen.

Carmen Villain | 23:00 uur | Kleine Zaal
Door field recordings, houtblazers, percussie, samples en synths met elkaar te verweven, zijn de kosmische tapijten van Carmen Villain in staat je te omhullen en te dragen, je te ontregelen en toch te troosten. De Noors-Mexicaanse artieste|producer heeft haar atmosferische muziek – een mix van dub, fourth world en ambient – uitgebracht op labels als Smalltown Supersound en Longform Editions. In het kielzog van haar laatste en grootste LP, Only Love From Now On, brengt Villain haar buitenaardse ambacht naar Dekmantel Festival 2022.

Gegevens

Datum:
donderdag 4 augustus
Tijd:
19:00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.