Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Dieter en Eric van der Westen

zondag 19 september - 16:30

In het voorjaar van 2021 presenteerden de broers Van der Westen via livestream hun eerste gezamenlijke duo album vanuit de grote zaal van Paradiso in Amsterdam. Het album met ingetogen akoestische Americana en Folk is in de pers erg goed ontvangen en inmiddels spelen de broers alweer op alle mogelijke plaatsen in Nederland.

Op het akoestische duoalbum ‘The Sun Will Rise Again’ zingt Dieter en speelt hij akoestisch gitaar, dobro en mondharmonica. Eric bespeelt de contrabas en is samen met Dieter verantwoordelijk voor de arrangementen. Van de elf nummer zijn er acht geschreven door Dieter, drie ervan zijn ‘traditionals’.

Onder zijn eigen naam schrijft en produceert Dieter al langer Americana en folkmuziek die hij met de Dieter van der Westen band uitbrengt. Dieter zijn muzikale achtergrond ligt echter in de Noord-Afrikaanse muziek. Al meer dan 20 jaar is hij bandleider en bassist van Kasba, waarmee hij over de hele wereld speelt en in Nederland samenwerkte met o.a. Paul de Leeuw, Frank Boeijen, Blof, The Lau en het Metropool orkest. Eric is groot geworden in de jazz en lichte muziek en speelde op grote en kleine podia met artiesten van wereldformaat als Martin Fondse en Kenny Wheeler.

KAARTEN

Gegevens

Datum:
zondag 19 september
Tijd:
16:30
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

De Nieuwe KHL
Oostelijke Handelskade 44A

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.