Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Dode Schrijvers, Levende Woorden | Nescio

zondag 15 mei - 12:00

Gratis

Op De Nieuwe Ooster liggen veel bekende en minder bekende schrijvers en dichters begraven. Op zondagmiddag 15 mei van 12.00 tot 13.00 uur kunt u het recent gerestaureerde graf van Nescio bezoeken, samen met dichter en presentator Jos van Hest.

Bezoekers ontmoeten elkaar bij de ingang van de begraafplaats en wandelen samen naar het graf. Daar staan stoelen gereed. Jos van Hest vertelt er over leven en werk van de schrijver en hij leest voor. Dat zorgt voor een wonderlijke ervaring: juist bij het graf van een schrijver voel je dat zijn woorden het vermogen hebben om voort te leven. Deelname is gratis, aanmelden via: [email protected] .

Jos van Hest (Eindhoven, 1946) studeerde Nederlands en Theaterwetenschappen. Hij debuteerde in 1968 met de gedichtenbundel Tegen beter weten. Voor zijn werk op het gebied van cultuureducatie en poëzie werd hij in 2010 benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Van Hest geeft poëzieles aan leerlingen in het voortgezet onderwijs en presenteert het Open Podium in de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Gegevens

Datum:
zondag 15 mei
Tijd:
12:00
Kosten:
Gratis
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

De Nieuwe Ooster
Kruislaan 126 1097 GA

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.