Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Doppelgänger 1 | Danish String Quartet

zaterdag 11 september - 20:15

€39,00

Het Danish String Quartet staat voor topkwaliteit en avontuur. Goed nieuws: de komende vier seizoenen zijn de Denen jaarlijks in het Muziekgebouw te bewonderen. Iedere september komt het kwartet naar Amsterdam voor een bijzonder project waarin ze strijkkwartetten van Franz Schubert combineren met verrassende hedendaagse muziek uit Scandinavië. Vanavond hoort u de eerste aflevering, met Schuberts laatste kwartet en een gloednieuw, op Schubert gebaseerd werk van Bent Sørensen.

Sørensen won in 2018 de prestigieuze Grawemeyer Award, de officieuze ‘Nobelprijs voor muziek’. ‘Het doet me denken aan iets dat ik nog nooit heb gehoord,’ karakteriseerde zijn Noorse collega Arne Nordheim de muziek van Sørensen treffend. Schuberts Vijftiende kwartet is met zijn symfonische proporties en Beethoven-achtige allure een uitdaging voor elk strijkkwartet en wordt daarom minder vaak uitgevoerd dan sommige bekendere Schubert-werken: een kolfje naar de hand van deze Deense avonturiers.

Uitvoerenden
Danish String Quartet:
Frederik Øland viool
Rune Tonsgaard Sørensen viool
Asbjørn Nørgaard altviool
Fredrik Schøyen Sjölin cello

Programma
Franz Schubert Strijkkwartet nr. 15 in G D887
Bent Sørensen Doppelgänger (wereldpremière)
Franz Schubert Der Doppelgänger (uit: Schwanengesang D957, bewerking voor strijkkwartet door Danish String Quartet)

€ 39,00 | € 31,00 reductie

Gegevens

Datum:
zaterdag 11 september
Tijd:
20:15
Kosten:
€39,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.