Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Drag workshop

zaterdag 21 mei - 15:00

Drag workshop voor trans & non-binaire jongeren en trans & non-binaire nieuwkomers. Op 21 en 28 mei van 15.00 tot 18.00 uur.

Patri Roa Johansen is een Colombiaanse transman. Is opgroeide in Denemarken en nu gevestigd is in Amsterdam. Hij is een muzikant, artiest, en een Drag King.

Iedereen kan meedoen ongeacht ervaring. Ieder persoon heeft hun eigen proces en hun eigen redenen om mee te doen. Dat wordt gerespecteerd en niemand zal make-up op moeten doen als ze dat niet willen. We moedige mensen aan om hun eigen kleding en make-up mee te nemen als dat kan, er zullen ook dingen op locatie aanwezig zijn.

De eerste workshop staat in het teken van ontdekken wat drag kan zijn. Deelnemers leren hoe ze met drag kunnen beginnen. Deelnemers krijgen oefeningen waarin ze eerst op papier make-up aanbrengen, gebaseerd op verschillende voorbeelden (vooral voor drag kings). Daarna worden deelnemers aangemoedigd om vrij te spelen en te experimenteren met make-up en/of kleding. Ook zal er een optioneel catwalk-moment zijn, waarin deelnemers hun werk aan elkaar kunnen laten zien als ze dat willen.

De tweede workshop staat in het teken van het creëren van een drag persona. Deelnemers zullen opnieuw meerdere oefeningen doen op papier, waarin ze werken aan hun eigen drag persona. Er zullen ook oefeningen zijn in verschillende drag expressies. Opnieuw worden deelnemers aangemoedigd om vrij te spelen en te experimenteren met make-up en/of kleding.

Aan het einde van de workshop is er de mogelijkheid om een optreden te doen, waarin deelnemers hun drag kunnen laten zien, en een dans, een pip-sync of iets anders kunnen doen.

Na afloop kunnen deelnemers nog blijven voor snacks en drankjes.

Gegevens

Datum:
zaterdag 21 mei
Tijd:
15:00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Meevaart
Balistraat 48a 1094 JN

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.