Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Ester | Nederlands Kamerkoor + Shiva Feshareki

woensdag 13 oktober - 20:15

€39,00

Het Nederlands Kamerkoor zet in Ester oude én moderne powervrouwen centraal. Inspiratiebron vormt de Bijbelse figuur Ester, een oeroud icoon van empowerment, die het Joodse volk redde van genocide door het heft in eigen hand te nemen. Het koor wordt geleid door de slag van de Sloveense dirigent Martina Bati?, in samenspel met de elektronische klanken van de Iraans-Amerikaanse turntable artist Shiva Feshareki.

In deze muzikale ode aan moedige vrouwen door de eeuwen heen worden de hypnotiserende elektronische soundscapes van Shiva Feshareki afgewisseld met delen van the writings, de onlangs voltooide cyclus van David Lang die hij deels baseerde op het Bijbelboek Ester. Deze twee aanjagers van empowerment, nieuw en oud, worden met elkaar verbonden door de dans van Niaya Jones a.k.a. BOSSLADY, een achttienjarige danseres uit een van de meest arme en gevaarlijkste buurten van Los Angeles, verfilmd door Miriam Kruishoop in haar installatiefilm Living in America.

Rondom dit programma vindt een optreden plaats van slam poet Lisette Ma Neza.

Uitvoerenden
Nederlands Kamerkoor
Martina Bati? dirigent
Shiva Feshareki DJ, electronics
Miriam Kruishoop video

Programma
David Lang the writings (gedeeltelijk Europese première)
Shiva Feshareki nieuw werk
Miriam Kruishoop Living in America (video-installatie over danseres Niaya Jones)

€ 39,00 | € 31,00 reductie

Gegevens

Datum:
woensdag 13 oktober
Tijd:
20:15
Kosten:
€39,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Muziekgebouw
Piet Heinkade 1 1019 BR
Site:
www.muziekgebouw.nl

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.