Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

EXUVIA – ’t Magisch Theatertje. In Plein Theater

zaterdag 22 april - 14:00 tot 17:00

€17,50

XUVIA is een voorstelling over een zoektocht naar begrenzing en onbegrensd zijn. Waar het niets bestaat door het iets. Een begin van de schepping, lichamen in de ruimte, een oneindige ruimte waarin wij niet het einde van de evolutie zijn. Een zoektocht in deze steeds materialistischer wordende wereld, waarin we ons bijna niet meer bewust zijn dat we onderdeel uitmaken van een groter geheel.

Charlotte neemt je met haar woordloze figurentheatervoorstelling mee op een eindeloze reis, waarin we ons bewust worden van het betrekkelijke van alle vaste vormen om ons heen. Ze veegt de vloer weg onder je voeten…,maar vangt je weer op en maakt je even onderdeel van een groter geheel.

Charlotte draagt deze voorstelling op aan haar theatermoeder en dierbare vriendin Lisette van Meeteren (overleden 2013).

Queering Puppets Festival Amsterdam
28 maart t/m 2 april 2023

Queering Puppets Festival Amsterdam biedt sinds 2022 een podium aan genre-overstijgende vormen van beeldend theater en poppenspel. Een versmelting van ambacht en technologie, waarbij traditionele categorieën worden opgeheven voor het oog van de toeschouwer. Plein Theater en Puppetry Workspace trotseren de norm met dit festival vol bontgekleurde visuele uitspattingen uit binnen- en buitenland. QPFA is LGBTQI+ friendly, feministisch, activistisch en bovenal: Schitterend in eigenwijsheid!

“Queering is something we do, rather than something we are (or are not). Even the term queer itself can be queered, because much of queer theory involves working to fight against normalization even in the field itself.”

Dit jaar ligt de focus op de thema’s het vrouwelijke en de natuur in relatie tot de maatschappij. Het festival en de programmering is pro verbinding en emancipatie, anti oorlog en macht, pro kracht en intuïtie en pro het ongeziene en onbenoembare dat onderschikt wordt geacht in de maatschappij. Vrouwelijkheid, het scheppende, het kwetsbare én Moeder Aarde.

Kosten
€ 17.50 / Regulier: € 17.50 | CJP / Student: € 15.50 | Kunst(vak)student: € 13.50 | Stadspas groene stip:  €4.50 | Inclusief welkomstdrankje.

Gegevens

Datum:
zaterdag 22 april
Tijd:
14:00 tot 17:00
Kosten:
€17,50
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Plein Theater
Sajetplein 39 1090 AB
Site:
plein-theater.nl

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.