Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Fair Circulair

zondag 20 maart - 11:00 tot 17:00

Gratis

Tijdens de duurzame markt ‘Fair circulair’, kun je kleding ruilen bij de grote kledingruilmarkt, inspirerende workshops doen en lekker eten van gered voedsel uit de buurt. Een perfecte zondagmiddag voor samen met je date, vrienden of gezin in je eigen buurt! De activiteiten zijn namelijk ook heel geschikt voor kinderen.

En ontdek ondertussen wat de Eester verduurzaamt allemaal doet en organiseert om de buurt duurzamer en circulair te maken. Klik hier voor het hele programma.

Wist je dat voor de gemiddelde Nederlander de milieu-impact van spullen het grootst is? Daarom werkt werkgroep circulair van de Eester verduurzaamt aan een duurzame buurt waar reparatie, hergebruik en kringloop vanzelfsprekend is.

Programma

Kledingruilmarkt • 11:00 – 17:00 uur
Zin om een nieuwe manier van kleding shoppen te ontdekken? Kom naar de grote kledingruilmarkt van The Swapshop! Neem kledingstukken mee die goed en leuk zijn en die je wilt ruilen voor andere mooie items.

Upcycle & zeep maken • vanaf 11.00 uur
Wil je ook minder plastic gebruiken en meer zelf maken? Leer hoe je van oud textiel een boodschappentas kunt maken. Neem zelf oude kleding/stoffen mee of zoek ter plekke wat uit. Van 11.00 – 13.00 uur.

Leer hoe je vloeibare zeep kunt maken zodat je geen plastic zeeppompjes meer hoeft te kopen. Ook leuk voor kids! Van 13.00 – 16.00 uur.

Leren repareren • 11:00 – 13:30 uur
Leer van deskundigen hoe je zelf kleine huishoudelijke reparaties kunt uitvoeren aan stekkers, schakelaars, batterijen, fittingen of een kastje. Heb je iets liggen wat gerepareerd moet worden? Neem het mee!

Ook is er een apparaten teststraat. Doet ie het nog? Is het nog bruikbaar? Kom langs met je oude laptop, telefoon, printer of ander elektronisch apparaat. Laat ze nakijken, repareren of lever ze in en laat ze afvoeren zodat ze gerecycled kunnen worden.

Eten tegen verspilling • 11:00 – 17:00 uur
Tijdens fair Circulair zorgen de koks van restaurant Cruquius Local voor lekkere hapjes, gemaakt van gered voedsel uit de buurt. Kom proeven!

Ook leer je tijdens de workshop circulair kokkerellen hoe je zelf minder kunt verspillen. Het is nog een verrassing wat er precies gaat gebeuren. Houd de website en het Facebook event in de gaten voor de bekendmaking.

De ‘afvalbrocante’ • 11:00 – 17:00 uur
Kom in de afvalbrocante kraam mooie en nog goed bruikbare spullen shoppen die bij het vuil in de buurt gevonden zijn. Je zult versteld staan van wat er allemaal wordt weggegooid.

Full Circle • 14:00 – 16:00 uur
Bekijk de documentaire Full Circle over de kledingindustrie en praat mee tijdens de meet & talk. Krijg inspiratie én praktische tips om zelf actief een bijdrage te kunnen leveren aan een betere kledingindustrie van Chanel Trapman, oprichter van bewust campagnebureau MUMSTER, en Monique Drent mede-oprichter van The Swapshop.

Maak een plasticarium • 13:30 – 15:30 uur
Maak een kunstig herbarium (= een verzameling van gedroogde planten met bijbehorende namen) van plastic afval. Voor thuis of stel het tentoon in de Eester. En leer ondertussen welk soort plastic goed te recyclen is en welke niet.

Gegevens

Datum:
zondag 20 maart
Tijd:
11:00 tot 17:00
Kosten:
Gratis
Activiteiten Categorie:

Locatie

Cruquius Local
Metselstraat 44 1019 VH + Google Maps

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.