Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Festival 20 jaar IJburg

zondag 25 september - 12:00 tot 21:00

30 jaar geleden was IJburg er nog niet, toen was er alleen maar water. 20 jaar geleden kregen de eerste bewoners de sleutel van hun nieuwe huis. Nu wonen hier tienduizenden mensen. Dat vieren we op zondag 25 september met een programma voor jong en oud, in het Theo van Goghpark en rond de haven.

Programma
12.00-15.00: IJburg aan tafel  – Theo van Goghpark
Neem een picknickmand mee en neem plaats aan de lange tafels. Er zijn kraampjes met ijs, fruit en drinken. Voor de kinderen worden toernooien georganiseerd: voetbal, basketbal, tafeltennis en een interactief springkussen voor de kleintjes.
En er is muziek: het LM-orkest (van de Laterna Magica school), het IJburgs-Argentijnse duo ‘Con migo, sin migo’ en de IJburgse Fanfare treedt op en die neemt ons mee naar de volgende locatie: de haven.

12.00-16.00 uur: SHOOT de ‘ IJ-FACTOR’ – onderweg naar de haven
Galerie/kunstuitleen Factor-IJ laat in een fototentoonstelling zien wat IJburgers typisch IJburg vinden. Kom binnen en bewonder de expositie van Iriée Zamblé. Daarnaast onderzoeken we of het mogelijk is om een kunstwerk aan te brengen op een van de panden aan de Pampuslaan. Hoewel het nog niet zeker is of dit gaat gebeuren, kunt u wel met Iriée in gesprek over uw wensen, voor als de muurschildering er komt.

16.00 – 18.00 uur: IJburg te water – in de haven
IJburg ligt bij, naast op en vooral in het water. Om IJburg eens anders te beleven, bieden wij u in samenwerking met Zeilschool IJburg een rondje over de IJburgse grachten aan. Meld u aan via zeilschoolijburg.nl/20-jaar-ijburg/. Vol is vol!

16.00 – 21.00 uur: IJburg swingt – in de haven
Groot muziekspektakel op het plein voor het havengebouw. IJburgse bands en muzikanten laten zien en horen hoeveel talent we in ons midden hebben. Live music met CATS’22 (Jazz) én De Pana Amsterdam (Latin Pop).

 

Gegevens

Datum:
zondag 25 september
Tijd:
12:00 tot 21:00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Theo van Goghpark
Theo van Goghpark 9711 JX

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.