Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Film ‘Bienvenue Harkis d’Aujourd’hui;. In de Boomspijker

vrijdag 27 januari - 20:30

Anita Mizrahi filmde op een directe manier en bracht een lastig en zeer actueel onderwerp aan het licht. In Frankrijk deed deze documentaire veel stof opwaaien en we zijn blij dat ook het Amsterdamse publiek kennis kan nemen van het bestaan en het leven van de Harkis in Frankrijk en Algerije. Er is een interessante parallel met onze eigen Nederlandse problemen op het gebied van migratiestromen. De mensen in deze film spreken oprecht en onverbloemd over hun leven en herinneringen. De film is onderdeel van FILMLOKAAL.

In deze documentaire geven we het woord aan voormalige oud-strijders “Harkis”, franse staatsburgers, (zeldzame getuigenissen) die over hun moeilijke reis aan beide oevers van de Middellandse Zee vertellen tijdens de Algerijnse oorlog 1957 – 1962.

Ook hun kinderen en kleinkinderen komen aan het woord, nu wonende in Frankrijk, gekenmerkt door de moeilijkheden in de kampen en doordrongen van hun collectief lijden.

Door de manier van filmen zal hun verhaal visueel tevoorschijn komen.

De film gaat om de ervaring, de banden, de onenigheden, het lijden maar ook de successen, hoop en redenen voor hoop in de nabije toekomst en die een plaats te geven in het collectieve bewustzijn.

Na de film zal Anita vragen uit het publiek beantwoorden en aansluitend is er een gezellige bar in de foyer waar men met elkaar het glas kan heffen en napraten.

Gegevens

Datum:
vrijdag 27 januari
Tijd:
20:30
Activiteiten Categorie:

Locatie

Boomspijker
Rechtboomsloot 53 1011 EC

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.