Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Film | Van eigen bodem

vrijdag 14 oktober - 19:00

€6,00

VAN EIGEN BODEM toont vier verfrissende korte films gemaakt door filmmakers uit het Nederlands taalgebied. Deze films laten zien dat de Nederlandse identiteit tegenwoordig uit meer bestaat dan klompen of kaas en huisje, boompje, beestje met een diamanten huwelijk.

Dat een romantisch verhaal meer kan zijn dan een prinses die wacht op haar prins en dat de zoektocht naar vriendschap en het verlangen naar liefde soms dicht bij elkaar kunnen liggen. Duik op deze avond het pand van Tugela85 in en laat je verrassen door een dynamische avond in vier zalen.
De makers zullen erbij zijn en gaan met het publiek in gesprek.

Filmsnack pakket €5,- en dranken aan de bar, ter plekke te koop

De volgende vier films zijn te zien

Final Momento (2022)
Een korte film over het ontsnappen van de dagelijkse werksleur en over de patronen die men opbouwt in het normale dagelijkse leven. Beleef het contrast tussen de twee kanten van de spiegel: succes en ambitie of rust en zelfontwikkeling.
Regie en script: Lennox Schmidt

Firelily (2019-2020)
Een vrouw strijkt neer vanuit China met niets anders dan hoop op een nieuwe toekomst. Na het verlies van haar geliefde komt ze naar dit land op zoek naar zijn familie waar ze de verschillen tussen culturen voelt. Zal ze haar plaats kunnen vinden in deze nieuwe wereld?
Regie en script: Emily van der Veer

Zelf in een Doosje (2020-2021)
Zes sculpturen zijn uitgeleend aan oudere inwoners van twee Friese dorpen. De film legt hun eerste ontmoetingen met de objecten vast, evenals de verbinding die ze in de loop van de tijd met de objecten ontwikkelden. De objecten krijgen betekenis in de context van persoonlijke verhalen, zowel voor de bewoners als voor het publiek dat de film bekijkt.
Maker: Sijben Rosa

De charme van Oost (2022).
Amsterdam is aan het veranderen en mensen maken zich zorgen. Wat is het karakter van Oost? En voelen mensen zich straks nog wel thuis in Oost? Het publiek wordt verrast met de unieke kijk op Amsterdam-Oost van deze filmische documentaire speciaal gemaakt voor ‘Van Eigen Bodem’.
Regie, script en camera: Sandeep Bacha

 

Gegevens

Datum:
vrijdag 14 oktober
Tijd:
19:00
Kosten:
€6,00
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Tugela85
Tugelaweg 85 1091 VN

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.