Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Firing met Ruchama Noorda

maandag 21 juni - 17:00 tot 20:00

Deze lente en zomer staan in het teken van vuur, teer, en stoffen die door de hitte van het vuur worden getransformeerd. De schuilplaats van de heremietes op de Tumulus is zwart geverfd met houtteer gedestilleerd van bomen. Een historische manier om hout te conserveren met hout dat al eeuwen wordt gebruikt om schepen en houten schuilplaatsen te beschermen tegen rottingsprocessen. Ondertussen verandert aardse klei in keramiek in een oven en wordt geglazuurd op de oever voor de Sluideurenloods. Ruchama werkt aan een keramiek-houten sculptuur die al deze elementen verbindt en die de komende weken geleidelijk op de Tumulus-tuin zal verschijnen.

Vergezel haar op de Zomerzonnewende op het noordelijk halfrond en warm je aan de hete vuurenergie van de zomer.

Tumulus is een omsloten tuininstallatie die functioneert als natuurruïne, composthoop, bodemsculptuur, zaaibed, aardwerk, verfbron en mestvaalt. Gedurende meerdere seizoenen, vanaf juni 2019, transformeert kunstenaar Ruchama Noorda het stukje groen naast onze Sluisdeurenloods tot een levende sculptuur en performanceplek.

Gegevens

Datum:
maandag 21 juni
Tijd:
17:00 tot 20:00

Locatie

Mediamatic
Dijksgracht 6
Site:
www.mediamatic.net

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.