Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Flex Night Live | Baban Kirkuki

donderdag 30 september - 20:00

Vrijwillige bijdrage

De Iraaks-Nederlandse dichter en schrijver Baban Kirkuki (Kirkuk, 1974) studeerde Arabische taal- en letterkunde. In 1999 ontvluchtte hij Irak omdat zijn pen werd onderdrukt door het toenmalige regime. Inmiddels woont hij alweer zo’n twintig jaar in Nederland. Hij debuteerde hier in 2006 met Op weg naar Ararat, gedichten over Koerdistan, oorlog en angst, maar ook over bergen, de winter en de woestijn. In zijn tweede bundel, Lontananza, (2009) staat het verlangen naar zijn geboorteland en naar zijn eigen plek in zijn nieuwe vaderland centraal. Ook in de twee bundels die daar op volgen, Territorium en Licht onbekend, nemen zijn twee identiteiten een belangrijke plaats in. Deze themathiek weet hij te combineren met een mooie speelsheid. Baban ontving in 2011 het C.C.S. Crone Stipendium van de stad Utrecht. Hij is lid van het Utrechts Stadsdichtersgilde.

Onlangs schreef hij nieuw werk voor het project ’Het Ogenblik’ van Ruud Spaargaren en anderen, met foto’s en gedichten, dat in september in Utrecht wordt geëxposeerd. Daarnaast werkt hij aan een gloednieuwe dichtbundel.

Tijdens deze Flex Night Live draagt hij voor uit dat nieuwe werk en vertelt hij over zijn boeiende leven en passie voor de literatuur.

Baban: ‘De kracht van woorden heeft mij altijd gefascineerd. Via gedichten reconstrueer ik mijn eigen wereld. Sommige gedichten schetsen de tegenslagen van het leven, en sommige gedichten geven mij de ruimte en de hoop om de schoonheid van het leven te belichten. Mijn verblijf in Nederland schept nieuwe beelden in mijn poëzie, met humor reflecteer ik mijn nieuwe bestaan.’

Gegevens

Datum:
donderdag 30 september
Tijd:
20:00
Kosten:
Vrijwillige bijdrage
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Flexbieb
Talbotstraat 46 1087 EM

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.