Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Flex Night Live | Boris Dittrich

donderdag 23 juni - 20:00

Vrijwillige bijdrage

Politicus en mensenrechtenactivist Boris Dittrich over zijn gloednieuwe autobiografie ‘Mandaat’.

Boris Dittrich (1955) is sinds 2019 lid van de Eerste Kamer voor D66. Van 2007 en 2018 werkte hij als directeur Pleitbezorging Seksuele Minderheden voor Human Rights Watch.
Daarvóór, van 1994 tot 2006, maakte hij namens D66 deel uit van de Tweede Kamer, waar hij van 2003 tot 2006 tevens fractievoorzitter was. In diezelfde jaren was hij partijleider van D66. Zijn politieke carrière begon in 1990 in de deelraad van Amsterdam-Zuid, waar hij fractievoorzitter was. Daar weer voor was hij werkzaam als advocaat.

Dittrich maakt zich al jarenlang sterk voor de rechten van lhbt’ers, waaronder het homohuwelijk.

Over zijn autobiografie: in ‘Mandaat’ blikt Boris Dittrich terug. Prachtig schrijft hij over zijn ouders, over zijn vader die in 1948 vanuit Tsjecho-Slowakije naar Nederland vluchtte, over zijn vriendin met wie hij bijna trouwde, en over zijn coming-out, die verre van ideaal was. Bovendien schetst ‘Mandaat’ van Boris Dittrich ook een bijzonder tijdsbeeld: van het Amsterdam in de jaren tachtig en negentig, toen de aidsepidemie hard toesloeg, van de tijd van de paarse kabinetten en van de roerige politieke jaren daarna, toen de moord op Pim Fortuyn de Nederlandse politiek definitief veranderde.

Avond georganiseerd i.s.m. IJburg Boeken en uitgeverij Ambo/Anthos.

Gegevens

Datum:
donderdag 23 juni
Tijd:
20:00
Kosten:
Vrijwillige bijdrage
Activiteiten Categorieën:
,

Locatie

Flexbieb
Talbotstraat 46 1087 EM

We doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden.

.