Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Flex night live | Charlotte | Met Frans Weisz

donderdag 24 september - 20:00

Vrijwillige bijdrage

Een bijzonder tweeluik: beide Charlotte-films van regisseur Frans Weisz(1938). Die zelf aanwezig is om vragen uit het publiek te beantwoorden!

Eerst, op 24 september, vertonen we de speelfilm Charlotte, uit 1981. Een week later is Weisz’ documentaire uit 2012 aan de beurt, Leven? Of theater?, ook weer met de regisseur erbij.

Het EYE Filmmuseum schreef over Charlotte: ‘Frans Weisz maakte zijn artistieke “comeback” met de persoonlijke, fraai gestileerde film Charlotte […]. Judith Herzberg schreef het scenario.

Charlotte vertelt het levensverhaal van de Berlijns-joodse schilderes Charlotte Salomon. Zij wilde eind jaren dertig voor de nazi’s vluchten maar werd in 1943 in Auschwitz vermoord. Salomons honderden nagelaten teksten en gouaches, die lezen als een stripverhaal, zijn door haar bijeengebracht onder het motto ‘Leben oder Theater?’. Deze dienden als uitgangspunt voor Weisz’ fraai gestileerde, aangrijpende film.

Frans Weisz beschouwt Charlotte als een van zijn meest persoonlijke films: “Ik zou mijn leven kunnen indelen in de periode voor Charlotte en na Charlotte.” Voor het maken van de film ging hij tijdelijk in Berlijn wonen, de stad waar zijn vader Géza Weisz de eerste dertig jaar van zijn leven doorbracht, totdat hij voor de nazi’s naar Nederland vluchtte. “Daarmee kwam ik heel dicht bij mijn eigen geschiedenis.”‘

Rolverdeling (o.a.):
Birgit Doll – Charlotte Salomon
Max Croiset – Albert
Derek Jacobi – Daberlohn
Brigitte Horney – grootmoeder
Peter Faber – Frits Blech
Shireen Strooker – Mukki
Ton Lensink – dr. Moridini

LET OP: voorlopig moet de – kleine – FlexBieb een maximum aantal bezoekers van 30 hanteren. Reserveer daarom tijdig een kaartje via deze CHIPTA-link: www.chipta.com/tickets/event/29216

Gegevens

Datum:
donderdag 24 september
Tijd:
20:00
Kosten:
Vrijwillige bijdrage
Activiteiten Categorieën:
, ,

Locatie

Flexbieb
Talbotstraat 46 1087 EM
  • Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Wijzigingen voorbehouden