Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Flex Night Live | Galilei & Co

donderdag 7 oktober - 20:00

Vrijwillige bijdrage

Natuur- en wiskundige en vertaler Hans van den Berg in gesprek met prof.dr.ing. Robert Zwijnenberg over wetenschappers zoals Galileo Galilei en Carlo Rovelli, de oerknal, het Italiaans & veel meer.

Hans van den Berg studeerde wiskunde, natuurkunde en wetenschapsfilosofie. Hij was als wiskundige verbonden aan Wageningen University & Research. Als vertaler gooide hij een paar jaar geleden hoge ogen met de Dialoog over de twee voornaamste wereldsystemen van Galileo Galilei (1564-1642). Daarna vertaalde hij ook werk van andere Italiaanse wetenschappers:
– Carlo Rovelli, Helgoland, over interpretatie van de kwantummechanica
– Guido Tonelli, Genesis, over de geschiedenis van het heelal vanaf de oerknal
– Gianfranco Bertone, Tussen twee oneindigheden, over nieuwe sterrenkunde met behulp van de honderd jaar geleden door Einstein voorspelde, maar pas onlangs waargenomen zwaartekrachtsgolven.

Hans van den Berg gaat in gesprek met emeritus hoogleraar Robert Zwijnenberg (Universiteit Leiden), wiens proefschrift over Leonardo da Vinci werd uitgegeven voor de fameuze Cambridge University Press.* Als hoogleraar Art and Science Interactions hield hij zich jarenlang onder meer bezig met de vaak nauwe banden tussen bepaalde kunstenaars en de (natuur)wetenschappen. Een paar jaar geleden verzorgde hij in de FlexBieb een avond over Leonardo da Vinci.

Toegang: vrijwillige bijdrage.

Gegevens

Datum:
donderdag 7 oktober
Tijd:
20:00
Kosten:
Vrijwillige bijdrage
Activiteiten Categorie:

Locatie

Flexbieb
Talbotstraat 46 1087 EM

Wij doen ons best om de informatie zo correct mogelijk te vermelden. Door maatregelen in verband met corona kunnen activiteiten worden aangepast of geannuleerd. Wijzigingen voorbehouden.

.